Powered By Blogger

maandag 27 juni 2011

From Russia with love

Sinds zaterdag 25 juni is ons gezin tijdelijk uitgebreid met een echte Rus! Een jongeman van 19 jaar die via een student exchange programm voor twee weken in Nederland verblijft. Wij zijn via de organisatie verzocht om hem in ons gezin op te nemen hetgeen wij met veel plezier doen!
Wat heeft deze Rus nu met bloggen en social media te maken denk je dan? Nou..........heel veel! De eerste contacten zijn gelegd via Facebook! Het mailverkeer ging soepel via gmail en via internet hebben wij ons op de hoogte gesteld van de omgeving waar hij vandaan komt > Krasnoyarsk in Siberië!
Om jullie hiervan een indruk te geven volgt hier de link van het reisprogramma 3 op reis. Deze uitzending gaat over Krasnoyarsk.
De jongeman in kwestie -Mikhail- heeft ons ingewijd in de geheimen van de Russische social media. Alhoewel hij veel problemen heeft met ons toestenbord (uiteraard geen Cyrillisch schrift) is hij al gauw thuis op deze computer. Via de Russische google liet hij ons kennismakem met de Russische versie van Facebook. In Rusland is het grootste mailprogramma mail.ru.
Kortom een klein lesje Russische social media.
Zijn naam komt overigens zo in onze mailbox: Михаил Мотков 

Een aantal clichés: hij rijdt in een Lada (volgens eigen bewoording: The biggest Russian joke!), hij draagt geen jas en vindt het hier erg warm, hij slurpt en heeft die typische brede jukbeenderen. Maar het is een verrijking om hem in ons gezin te gast te hebben en wij kunnen op deze manier met elkaars cultuur kennismaken. Verbazingwekkend vindt hij o.a. de kaasschaaf, hagelslag, de enorme hoeveelheid fietsen en dat deze ook nog op een "aparte weg voor fietsers rijden", de vlakheid van Nederland en de grote hoeveelheid duurdere auto's! Enne.......hoe zit het nu met de legaliteit van soft drugs. Roken wij nu allemaal een blowtje tijdens de koffie?

Het zou voor een groot deel van onze gestresste medemens niet eens verkeerd zijn om wat te ontspannen! Maar wij hebben hem toch wel even uitgelegd hoe e.e.a. nu werkelijk in elkaar zit. 

Mikhail blijft nog een week en als er nog iets leuks te melden is......blogt vervolgd!

3 opmerkingen:

  1. Leuk is dat. Alles wat voor ons zo 'gewoon' is (zoals een kaasschaaf), wordt door anderen als iets bijzonders gezien. Andersom natuurlijk ook, zouden wij daar twee weken te gast zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke gezinsuitbreiding heb je erbij gekregen! En misschien wel een toekomstig vakantie adresje? Kan je daar de sfeer eens opsnuiven. Wie weet wil hij hier nooit meer weg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is hem dus toch gelukt om te komen :)

    BeantwoordenVerwijderen