Powered By Blogger

dinsdag 12 juli 2011

Echte vrienden op Google+

Werd getriggerd door een artikel in de Volkskrant (12.07.2011) over Google+.
De tegenaanval op Facebook en LinkedIn! Bovendien (volgens Google+) dè site waar je de echte vrienden tegenkomt.
Bij Google+ draait het om de statusupdates, het hier en nu. Geen vrienden van vrienden van vrienden, maar je echte vrienden kun je indelen in circles. Je geeft zelf aan wie je als vriend, kennis of collega wilt aanmerken. Het leuke hiervan is dat die zogenaamde vriend of kennis niet ziet waar hij/zij ingedeeld wordt. Is wel zo prettig toch? Baas over je eigen vriendenkring.
Bij Sparks kun je nieuwsonderwerpen volgen en via Hangouts kan er gechat worden. Via deze link kun je een korte demo krijgen.
Persoonlijk vind ik deze poging van Google (na 2 mislukte via Buzz en Wave) sterker in de markt gezet dan de bovengenoemde twee. Dit is zeker geen campagne voor Google+ maar een voordeel is wel dat alle andere google producten geïntegreerd zijn.
Facebook blijft voorlopig onbetwist marktleider en in Google+ ben je nog een beetje eenzaam zonder vriend van vriend van vriend.......

2 opmerkingen:

  1. Google+ ben ik aan het uitproberen. Ik hoop dat veel bekenden zich zullen aanmelden, want zonder vrienden is een sociaal netwerk niet sociaal.
    Veel invites versturen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb ook even op Google+ gekeken. Nog even ontdekken of het iets voor me is. Ziet er wel leuk uit op het eerste gezicht. Wordt vervolgd...

    BeantwoordenVerwijderen