Powered By Blogger

dinsdag 15 maart 2011

#8 en #9 > Visie op web 2.0

Gevraagd wordt naar je visie op de web2.0 toepassingen en dan met name de (verdere) implementatie in je eigen werkomgeving. Nou daar is geen ontkomen aan! Het is slechts een kwestie van hoe en op welke termijn gaan wij deze ontdekkingen toepassen in onze werkomgeving. Het is tijd dat wij als bibliotheek uit de wachtkamer komen en ons (nog) beter gaan profileren. En daar hebben wij de mogelijkheden van web2.0 voor.

Bloggen met/voor de klant > geweldig! Voor allerlei diensten kun je dit medium gebruiken. Eindelijk een manier om "rechtstreeks" te communiceren en misschien is de drempel voor de klant ook niet zo hoog om zijn/haar mening digitaal te geven. De RSS feeds worden op onze website al toegepast en het is onze taak om de klanten hierop attent te maken. Voor eigen gebruik zijn de feeds natuurlijk een cadeautje. Het is alleen wel een zaak dat je al deze informatie kanaliseert en "netjes" opruimt (daar hebben wij de feedreader voor). Een soort van titelbeschrijven maar dan anders.

De mogelijkheden van online fotobewerken -zelf ben ik aan de slag gegaan met Flickr, Findr, Tradingcards en Bighugelabs- zijn werkelijk eindeloos. Je kunt redelijk eenvoudig slideshows en allerlei fotobewerkingen toepassen. Via tags kun je werkelijk de meest bijzondere foto's opsporen! Zeker voor communicatie en marketing is dit heel goed te gebruiken. Met publiceren op de website moet je altijd voorzichtig zijn en daar zit 'm natuurlijk de adder onder het gras. Maar gebruik maken van dit medium moet ook op de agenda komen.

Ook de toepassing API's en Mashups zijn -voor mij- een openbaring. Gebruik maken van de content van anderen en daar zelf iets leuks mee doen! Daar kun je geen nee tegen zeggen.

Conclusie: web2.0 voor de bibliotheek > volmondig ja. Na alle 23Dingen zullen wij met elkaar om de tafel moeten gaan (niet te lang hoor!) en onze slag moeten slaan.
Eigenlijk passen de toepassingen van web2.0 helemaal binnen de retailgedachte. Hoe binden wij de klanten aan de bibliotheek en hoe betrekken wij de klant bij onze organisatie.

Dus web2.0 > Yes we can!!!!!

5 opmerkingen:

  1. Als ik je blog zo lees zijn we het behoorlijk met elkaar eens. We gaan alle toepassingen van Web 2.0 uitbuiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elja,
    Ik heb de antwoorden op de vragen van vanmiddag gevonden (de datum bij blogbericht en je blognaam niet zichtbaar door plaatje) Ik heb het in een blogbericht geplaatst. Wordt een beetje lang voor hier.
    groetjes Dine
    ps je blog niet gelezen :-( wil namelijk onbevooroordeeld aan volgende dingen beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog makkelijker je verandert de kleur van je blogtitel, zo kan je je plaatje behouden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niets meer aan toe te voegen. Nou ja.. De focus op de klant. Maar niet met een schot hagel, maar heel doelgericht. Wie wil je met welk middel en op welke toon met welke inhoud bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me ook goed om met elkaar om de tafel te zitten. Alleen al aan de manier van blogs schrijven zie je al hoe verschillend iedereen alles ervaart en aanpakt.

    BeantwoordenVerwijderen