Powered By Blogger

zondag 27 maart 2011

Van het web...............

Interview met auteur Stine Jensen in de Volkskrant van zaterdag 26-03-2011. Voor de maand van de filosofie schreef zij het essay Echte vrienden - intimiteit in tijden van Facebook, GeenStijl en Wikileaks. Hierin schrijft zij een pleidooi voor een Facebook- en Twitterveilig leven. Naar aanleiding van de privacy bezwaren die bij een aantal van ons rondsluimeren wil ik jullie twee van haar tips meegeven:

  • Maak eens een lijst van alles wat je niet online over jezelf zou willen terugvinden. Sla deze digitaal op onder de naam IKileaks. Dat wordt je intieme kapitaal.

  • Bestudeer wat je met wie van deze lijst zou willen delen. Alleen met jezelf, je familie of je vrienden, of ook met je volgers en Facebookvrienden, met Mark Zuckerberg, met bedrijven, met journalisten en tot slot met de overheid?

In het boek "Hoe LinkedIn nu echt te gebruiken" door Jan Vermeiren (ISBN978-90-811886-0-9) kwam ik nog wat leuke tips tegen.



  • http://hellotxt.com Als de "Status Update" niet alleen op LinkedIn, maar ook op andere platformen zoals Facebook, Twitter en MySpace wordt gebruikt, kun je tijd besparen met deze tool doordat je voor alle platforms tegelijkertijd de updates stuurt.

  • http://tinyurl.com Soms kom je een interessante website tegen die je wilt delen met anderen. Maar het posten van deze url (denk aan de ellenlange url's die je soms in Flickr hebt) wordt dan wel lastig. De url kan niet altijd afgebroken worden omdat dit de leesbaarheid kan aantasten. Via de website TinyURL kun je een lange url omzetten in een korte. Grappig toch?

5 opmerkingen:

  1. Handig deze tips en websites. Morgen ga ik het artikel van Stine Jensen even opzoeken, ben benieuwd naar de overige tips :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inderdaad heel belangrijk om goed na te denken wat je wel en wat je niet op het Web zet. Ik ben benieuwd naar de overige tips. Via Tweetdeck en Whoopaa kun je je stream naar de verschillende site ook streamen. Je kunt zelfs per berichtje voor kiezen op welk sociaal netwerk je het wilt posten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk Elja.
    Privé is zo'n tool als hellotxt heel handig. Je kunt het vaak binnen de applicaties zelf ook regelen. Maar voor een bibliotheek moet je je afvragen of het verstandig is om al je uitingen te koppelen. Je zult je moeten richten op een doelgroep en hebben die behoefte aan het overal terugvinden van dezelfde informatie. Waarom zou je op Hyves dezelfde informatie verstrekken als op Twitter? Voelt als een schot hagel waarmee je je klanten probeert te bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Terrific work! This is the type of information that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher!

    cheap nolvadex

    BeantwoordenVerwijderen