Powered By Blogger

dinsdag 7 juni 2011

23DDD > 23 D(ingen)D(eel)D(ag)

Eindelijk 7 juni! Op weg met mijn twee andere Musketiers (+ één reserve) naar OBA voor een bijeenkomst met de naam 23DDD. Wat ik ervan verwachtte? Heel veel! Wij hebben ons zo intensief beziggehouden met het Web2.0 dat ik eigenlijk weleens wilde weten........hoe gaat mijn leven er uit zien na 23Dingen? Aangezien de zaal bijna vol was waren er velen met mij die hierop ook graag antwoord wilden. Aan de sprekers zou het niet liggen. Gevarieerd en ook uit andere branches, dus inspiratie genoeg zou je denken.

Het spits werd afgebeten door Hans van Driel die ons haarfijn uit de doeken deed waarom wij nog steeds 1.0 denken terwijl wij toch echt naar 3.0 toe moeten. Zijn "wij zien een verschuiving van samenleving 1.0 naar een samenleven 3.0" slaat de spijker op de kop en heeft hopelijk menigeen wakker geschud.
Vervolgens was de beurt aan Saskia Dellevoet van Bibliotheek MiddenBrabant. Zij heeft voor de jeugd een geweldig interactief programma samengesteld onder de naam van Whodunnit. Een moordspel warbij veel facetten van Web2.0 onder de aandacht gebracht worden.
Verder kwamen er diverse sprekers die 23Dingen op de één of andere manier hebben bewerkt voor hun eigen organisatie. Ook hoe je als bibliotheek een weblog kunt starten en onderhouden. Maar vooral om het blog actueel en informatief aantrekkelijk te houden.
Twee Vlaamse collega's hielden een duidelijk betoog over het integreren van Facebook binnen een organisatie. Zij hebben via het medium Facebook een wedstrijd uitgeschreven en zo de aandacht gevestigd op hun bibliotheeknetwerkSocial media zijn op deze manier geen doel op zich, maar vormen een middel om een doel te bereiken. Een theorie waar ik mij helemaal in kan vinden.
Verder waren wij nog zeer benieuwd naar de spreker van bibliotheek Lek en IJssel. Binnen deze organisatie heeft men richtlijnen opgesteld voor het gebruik van social media en Twitter in het bijzonder. Ook dit zullen wij binnen onze organisatie op papier moeten zetten. Wat kun je wel en vooral wat kun je niet twitteren. Welke aanspreekvorm gebruik je? Hoeveel tweets per dag minimaal en wie werken er aan mee? 
Kortom hoe nu verder na 23Dingen? Nou vooral de mouwen opstropen en aan de slag. Met elkaar om de tafel wat en vooral hoe wij bepaalde social media gaan inzetten.
Edo Postma was de laatste spreker en kreeg de moeilijke taak de aanwezigen nog even bij de les te houden. En jullie kennen Edo.....dat lukte hem heel goed. In dit geval met een uitleg over
2.0 dingen. Een Web2.0 ontdeksite, maar dan voor senioren. En helemaal in de Web2.0 gedachte > het materiaal staat on line en is gebruiksklaar voor een ieder die belangstelling heeft!
Kijk zo moeten wij dat nu eens allemaal doen. Niet ieder voor zich het zwarte garen uitvinden, maar delen, delen en nog eens delen!

Wat hebben wij gehad aan de 23DDD dag? Wij hebben informatie gedeeld, informatie tot ons genomen en die informatie gaan wij verder uitwerken voor onze organisatie.

Voor een aantal van jullie nog even een laatste sprintje tot 10/23# en vergeet vooral de evaluatie niet!
Hierna treden jullie toe tot de gelederen van de 10/23# finalisten en mogen jullie vooral jezelf een enorme schouderklop geven! Dank voor jullie blogs, complimenten, digitale bloemen en vooral jullie leuke enthousiaste gesprekken op de werkvloer! Wat ik ga doen na 23Dingen? Wordt vervolgd!

5 opmerkingen:

  1. Een mooi verslag van een inspirerende dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor dit verslag. Het was een dag vol ervaringen van anderen en dingen om over na te denken en ons voordeel mee te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond vooral veel bevestiging. Bevestiging in te maken keuzes en stappen en bevestiging in ervaring. Het was een feest der herkenning, qua publiek en onderwerpen. We hebben nog wat te doen en zijn er nog lang niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed om te lezen, Elja! Als organisator is het altijd even afwachten of je wel genoeg mensen kunt verleiden om te komen en of de sprekers wel aan zullen slaan. Maar het resultaat was zelfs voor mij boven alle verwachting. Via de website is er nog veel na te lezen en te zien, want het twitteren gaat maar door :-)
    Ik heb je verslag opgenomen in het bericht 'De 23 Dingen Deel Dag op een rijtje'.

    Groet,
    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beter laat dan nooit... Leuk verslag om te lezen en ook leuk dat je het concept van bibliotheekbezoek Whodunnit? noemt.

    BeantwoordenVerwijderen